• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Patru morti la Damasc, intr-un atentat cu masina-capcana

Patru morti la Damasc, intr-un atentat cu masina-capcana

Patru persoane au fost ucise, iar alte sase ranite intr-un atentat cu masina-capcana, joi, in vestul Damascului, a anuntat agentia oficiala siriana Sana, citata de AFP.

Atentatul s-a produs in apropierea unui centru de cercetare si experimentare aflat in subordinea Ministerului Industriei, in cartierul Soumaria, potrivit agentiei. Centrul, creat in 1965, se ocupa in special de ameliorarea calitatii produselor industriale, potrivit site-ului sau.
 
De la izbucnirea conflictului in Siria, in martie 2011, au fost comise numeroase atentate cu masini-capcana, in diferite locuri din capitala. Regimul sirian foloseste termenul "terorist" pentru a-i desemna pe rebeli.
 
Pe de alta parte, Observatorul sirian pentru Drepturile Omului a anuntat ca la Mouadamiyat Al Sham, in apropiere de Soumaria, aveau loc lupte violente intre forte ale regimului si rebeli.
 
Fortele regimului au atacat sectoare din Mouadamiyat Al Sham si Daraya, in sud-vestul capitalei, potrivit ONG-ului, care se bazeaza pe o retea vasta de militanti si de surse medicale civile si militare in intreaga tara.
 
Fortele aeriene au lansat raiduri asupra orasului Sabina, la sud de Damasc, iar rebelii au lansat rachete, care au explodat in centrul Damascului, potrivit aceleiasi surse.

6 septembrie 2013 07:40
Modifică setările cookies