• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Pedeapsa lui Adrian Nastase, redusa cu 7 zile, perioada petrecuta in Spitalul Floreasca

Pedeapsa lui Adrian Nastase, redusa cu 7 zile, perioada petrecuta in Spitalul Floreasca

Curtea de Apel Bucuresti a decis, miercuri, ca cele sapte zile petrecute de Adrian Nastase in Spitalul Floreasca inainte de a fi incarcerat sa fie scazute din condamnarea la doi ani de inchisoare primita in dosarul "Trofeul calitatii".

In 2 octombrie, Tribunalul Bucuresti a respins cererea fostului premier Adrian Nastase, el contestand decizia la Curtea de Apel Bucuresti.
 
Magistratii Curtii de Apel Bucuresti i-au admis contestatia, decizia fiind definitiva. Astfel, Adrian Nastase va avea de executat cu sapte zile mai putin din pedeapsa de doi ani de inchisoare dispusa in dosarul "Trofeul calitatii", fiind scazuta perioada din 20 pana in 26 iunie, cand a stat internat in Spitalul Floreasca dupa tentativa de sinucidere.
 
Procurorii sustineau ca perioada de spitalizare nu poate fi calculata ca executata daca persoana condamnata isi provoaca afectiunile pentru care necesita internare.
 
In 20 iunie, Adrian Nastase a fost condamnat definitiv, de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul calitatii", in care a fost acuzat in legatura cu strangerea de fonduri pentru campania electorala din 2004, cand a candidat pentru Presedintie din partea PSD.
 
In seara aceleiasi zile, Adrian Nastase a incercat sa se sinucida, politistul care venise sa puna in executare sentinta a intervenit, iar in confruntare politicianul si-a tras un glont in gat, care i-a lezat si umarul, rana provocata nefiind fatala. Nastase a fost operat in 21 iunie la Spitalul Floreasca, fiind externat in 26 iunie.

5 decembrie 2012 09:39
Modifică setările cookies