• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Pentagonul isi ofera sprijinul Moscovei pentru asigurarea securitatatii JO de la Soci

Pentagonul isi ofera sprijinul Moscovei pentru asigurarea securitatatii JO de la Soci

Pentagonul a reiterat oferta de asistenta adresata Rusiei, de a o ajuta sa asigure securitatea Jocurilor Olimpice (JO) de la Soci, in februarie, a anuntat miercuri Departamentul american al Apararii, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

Insa Moscova nu a manifestat niciun interes pentru aceasta propunere, a subliniat contraamiralul John Kirby, un purtator de cuvant al Pentagonului.
 
Totusi, secretarul american al Apararii Chuck Hagel si omologul sau Serghei Soigu au convenit miercuri, in cursul unei convorbiri telefonice, sa puna in aplicare mijloace de comunicare, care sa permita ofiterilor superiori din ambele state sa discute in caz de necesitate in timpul JO.
 
"Ei au fost de acord ca un dialog intre cele doua armate in timpul JO este o idee buna si au clarificat detaliile", a anuntat Kirby.
 
Chuck Hagel "dorea sa se asigure ca (Soigu) este constient de seriozitatea propunerii de asistenta" americana, a precizat el.
 
La randul sau, ministrul rus a dat asigurari ca tara sa este "pregatita" sa faca fata provocarilor in domeniul securitatii in timpul JO de la Soci, care vor avea loc in perioada 7-23 februarie.
 
Casa Alba s-a alarmat saptamana aceasta de o crestere "ingrijoratoare" a riscului de atacuri contra JO, iar oficiali americani de rang inalt au criticat Moscova, care refuza sa impartaseasca informatiile serviciilor sale de securitate.
 
Intr-o inregistrare video, difuzata luni, islamisti din Caucazul rus au amenintat ca vor comite atentate in timpul JO de la Soci, relansand temeri, in urma atentatelor sinucigase care au avut loc in decembrie la Volgograd, in sudul Rusiei, soldate cu 34 de morti.

30 ianuarie 2014 08:24
Modifică setările cookies