• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Pentagonul mentine mijloacele militare in Mediterana pentru un eventual atac contra Siriei

Pentagonul mentine mijloacele militare in Mediterana pentru un eventual atac contra Siriei

Mijloacele militare americane in estul Marii Mediterane raman mobilizate pentru o eventuala interventie in Siria in cazul esecului diplomatiei, avertizeaza secretarul american al Apararii, Chuck Hagel, citat de AFP.

"Este evident ca amenintarea cu o interventie militara americana a condus la acest proces diplomatic. Trebuie sa mentinem optiunea militara", a avertizat Hagel, precizand ca mijloacele militare americane vor ramane in largul coastelor siriene.
 
Chuck Hagel si seful Statului Major Interarme, generalul Martin Dempsey, au anuntat ca Administratia Obama analizeaza posibilitatea de a acorda Pentagonului misiunea inarmarii insurgentilor sirieni, ceea ce ar conduce la cresterea volului de armament trimis in Siria. In momentul de fata, aceasta misiunea revine CIA.
 
Statele Unite si Rusia au ajuns la un acord in privinta planului de plasare sub control international si de distrugere a arsenalului chimic sirian, regimul de la Damasc avand la dispozitie o saptamana pentru prezentarea listei cu arme neconventionale care ar urma sa fie distruse, sub supravegherea Natiunilor Unite, pana la jumatatea anului 2014.
 
Siria se confrunta, incepand din martie 2011, cu revolte reprimate violent si un conflict militar intre fortele opozitiei si serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad. Bilantul violentelor este, potrivit estimarilor ONU, de peste 100.000 de morti.

18 septembrie 2013 21:10
Modifică setările cookies