• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Pentagonul pregateste un atac de trei zile asupra Siriei

Pentagonul pregateste un atac de trei zile asupra Siriei

Pentagonul pregateste atacuri impotriva Siriei mai lungi si mai intense decat s-a prevazut, acestea urmand sa dureze trei zile, a anuntat duminica Los Angeles Times, citat de AFP.

Strategii americani opteaza de acum pentru un atac masiv cu rachete, urmat rapid de altele asupra unor tinte precise sau nedistruse de atacul initial, potrivit unor oficiali din cadrul Pentagonului, citati de cotidian.
 
Doi ofiteri americani au declarat pentru Los Angeles Times ca administratia a cerut o lista extinsa, care sa includa "mult mai mult" decat lista initiala de aproximativ 50 de obiective.
 
Specialistii vor sa obtina o capacitate de atac suplimentara pentru a ataca fortele dispersate ale presedintelui sirian Bashar al-Assad.
 
Planificatorii Pentagonului iau in considerare de acum participarea unor bombardiere ale fortelor aeriene, precum si cinci distrugatoare lansatoare de racheta americane care patruleaza in prezent in estul Marii Mediterane, pentru a lansat rachete de croaziera si rachete aer-sol, ramanand in afara ariei de actiune a apararii antiaeriene siriene, potrivit raportului.
 
Portavionul Nimitz si escorta sa - un crucisator si trei distrugatoare pozitionate in Marea Rosie - pot lansa rachete de croaziera catre Siria.
 
"Vor fi mai multe salve si o evaluare dupa fiecare raid, dar totul limitat la 72 de ore si o indicatie clara a momentului cand va trebui sa terminam", a declarat pentru cotidian un ofiter care are informatii despre planurile militare.
 
Aceasta schimbare de plan are loc intr-un moment in care presedintele Barack Obama continua sa pledeze in favoarea unei interventii in Siria, dupa atacurile cu arma chimica din 21 august, care au provocat sute de morti.
 
Incercand sa le dea asigurari congresmenilor si compatriotilor sai, Barack Obama a promis in alocutiunea sa saptamanala de sambata ca "nu este vorba despre un alt Irak sau despre un alt Afganistan", reiterand ca Statele Unite nu vor trimite soldati la sol.

8 septembrie 2013 14:28
Modifică setările cookies