• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Perchezitii la UMF Bucuresti, intr-un dosar privind atribuirea ilegala a unor contracte

Perchezitii la UMF Bucuresti, intr-un dosar privind atribuirea ilegala a unor contracte

Procurorii si politistii fac, marti, perchezitii la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Bucuresti, la sediile unor firme si la locuintele mai multor persoane suspectate de abuz in serviciu, dare sau luare de mita, in legatura cu atribuirea ilegala a unor contracte de achizitii publice, scrie Mediafax.

Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ) arata, intr-un comunicat de presa, ca au loc 31 de perchezitii la locuintele unor persoane si la sediile unor societati comerciale, din Bucuresti si judetele Giurgiu si Dambovita, intr-o cauza penala in care se fac cercetari pentru abuz in serviciu, fals intelectual, uz de fals, luare de mita si dare de mita.
 
Surse judiciare, citate de Mediafax, au declarat ca anchetatorii fac perchezitii si la sediul Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" Bucuresti, iar ceretarile vizeaza modul de atribuire a unor contracte de achizitii publice.
 
"Din probele administrate in cauza a rezultat ca persoane aflate la conducerea unei institutii de invatamant superior din Bucuresti au atribuit contracte de achizitie publica, cu incalcarea cadrului legislativ care reglementeaza sistemul achizitiilor publice, unor societati comerciale detinute sau controlate de oameni de afaceri aflati in cercul lor relational", a precizat PICCJ.
 
Potrivit unor surse din randul anchetatorilor, sase persoane pe numele carora au fost emise mandate de aducere urmeaza sa fie duse la audieri.
 
Printre persoanele vizate in ancheta ar fi si directorul general administrativ de la UMF Bucuresti, Dan Pahoni, suspectat ca ar fi solicitat comisioane pentru contracte de achizitii incheiate de UMF cu societati comerciale, au mai spus sursele judiciare citate.
 
Procurorii sunt sprijiniti in aceasta cauza de Serviciul Roman de Informatii.

24 martie 2015 10:24
Modifică setările cookies