• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Pericol pe Dunare. Apele au crescut in tarile din amonte mai mult ca niciodata in ultimul secol. Cod portocaliu de inundatii, in Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman

Pericol pe Dunare. Apele au crescut in tarile din amonte mai mult ca niciodata in ultimul secol. Cod portocaliu de inundatii, in Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman  

Pericolul creste de la o ora la alta pe Dunare, de la Portile de Fier pana la varsarea in mare, dupa ce apele fluviului au crescut, in tarile din amonte, mai mult ca niciodata in in ultimul secol. Hidrologii au emis un cod portocaliu de inundatii, in Mehedinti, Dolj, Olt si Teleorman. Aici exista zone unde apele au trecut deja peste mal si au inundat zeci de hectare de culturi. Iar in cele opt judete din aval a fost anuntat deocamdata cod galben.

In localitatea Gruia, din judetul Mehedinti, primul punct de masurare a nivelului Dunarii in tara noastra, au fost aduse instrumente noi de inregistrare a cotelor: de pana la 8,4 metri, in loc de maximum 7.

De trei zile apele tot cresc, iar satenii au primit cu spaima noile avertizari ale hidrologilor.

La Garla Mare, apele Dunarii au trecut peste mal si au inundat culturile.

In Mehedinti, in satul Cozia, lovit grav de inundatii si in 2006, oamenii se roaga ca istoria sa nu se repete.

Pe masura ce apele cresc, pericolul se apropie si de judetele aflate in aval de Portile de Fier. Pentru Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Braila, Ialomita, Constanta, Galati si Tulcea - hidrologii au anuntat cod galben de inundatii, incepand de luni dimineata, de la ora 10.00.

 


18 mai 2014 10:09
Modifică setările cookies