• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Personal navigant de la Air France a refuzat sa se imbarce catre tarile afectate de Ebola

Personal navigant de la Air France a refuzat sa se imbarce catre tarile afectate de Ebola

Membri ai personalului navigant de la Air France "nu au dorit sa-si efectueze misiunea" catre Guineea, Sierra Leone sau Nigeria, tari afectate de epidemia de Ebola, a declarat un purtator de cuvant al companiei, confirmand o informatie Parisien-Aujourd'hui en France, scrie Le Monde online.

"In toate cazurile, toate zborurile au plecat cu echipaje in deplina conformitate - ca numar si calificare - cu reglementarile", a anuntat compania, subliniind ca "nu a existat niciun impact"

Sindicatul National din Grupul Air France, minoritar, a lansat luni o petitie in care solicita "oprirea imediata a deservirii tarilor afectate de virusul Ebola". 

"Stim ca avem o meserie riscanta, dar cu riscuri masurate. In acest caz, situatia a scapat total de sub control, informatiile evolueaza de la o zi la alta", a deplans Sophie Gorins, secretara generala a SNPNC.

Un reprezentant al SNGAF, Patrick Henry-Haye, totodata insotitor de zbor, a declarat pentru BFM Story ca,spre deosebire de alte companii Air France continua sa asigure legaturi la Conakry (Guineea) si Freetown (Sierra Leone), in tarile cele mai afectate de virus.

Potrivit Air France, compania nu obliga niciun membru al personalului navigant comercial sa efectueze misiuni catre Conakry, Freetown, si Lagos, orase considerate "destinatii cu risc" de catre Comitetul pentru igiena, securitate si conditii de munca (CHSCT) al Air France. 

Un comandant de zbor poate sa invoce dreptul de a se retrage, in cazul in care considera ca risca un "pericol grav si iminent" la adresa vietii sau sanatatii sale. Acest drept este aplicat intregului echipaj, care este inlocuit cu un echipaj de rezerva.


20 august 2014 15:15
comentarii (0)

Comentarii (0)


Modifică setările cookies