• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Peste 1.000 de manifestanti anti-Rosia Montana, duminica seara, in Capitala

Peste 1.000 de manifestanti anti-Rosia Montana, duminica seara, in Capitala

Peste 1.000 de protestatari fata de proiectul minier de la Rosia Montana au ocupat, duminica seara, Piata Universitatii din Capitala, unde circulatia a fost blocata, potrivit Mediafax.

Protestatarii s-au adunat duminica, incepand cu ora 16.00, in zona fantanii de la Universitate, unde negociatorii Jandarmeriei le-au transmis sa nu mai blocheze traficul rutier, pentru a nu ingradi dreptul la circulatie al altor persoane. Protestatarii au ajuns la Parlament in jurul orei 18.15, dupa un mars pe traseul Universitate - Piata Unirii - Piata Constitutiei - Senat.
 
Ulterior, manifestantii anti-Rosia Montana din Capitala au plecat de la Parlament, iar peste 1.000 dintre ei s-au intors in Piata Universitatii, pe traseul Bulevardul Unirii - Bulevardul I. C. Bratianu.
 
Vineri, premierul Victor Ponta l-a anuntat pe ministrul de Interne ca jandarmii au mandat clar din partea sa sa actioneze "fara complexe" atunci cand protestele depasesc "linia rosie" si se transforma in agresiuni si amenintari.
 
Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a facut apel, sambata, la protestatarii fata de proiectul minier de la Rosia Montana "sa nu isi schimbe atitudinea din ultimele saptamani", subliniind ca isi doreste ca "situatia sa nu se schimbe, chiar daca unii considera ca violentele sunt o solutie".
 
Ministrul Culturii, Daniel Barbu este protejat, de vineri, de o echipa a Serviciului de Protectie si Paza (SPP), el precizand ca s-a simtit "in pericol" in timpul incidentului petrecut joi seara in Centrul Vechi al Capitalei.
 
Din 1 septembrie, in Capitala si in mai multe orase din tara, dar si peste hotare, au loc proteste ale celor care se opun proiectului minier de la Rosia Montana.

21 octombrie 2013 07:41
Modifică setările cookies