• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Peste 1.200 de manifestanti pro-Morsi, judecati de sambata in cel mai important proces din Egipt

Peste 1.200 de manifestanti pro-Morsi, judecati de sambata in cel mai important proces din Egipt

Peste 1.200 de sustinatori ai presedintelui islamist, Mohamed Morsi, destituit in iulie de armata, vor fi judecati incepand de sambata pentru violente comise in august 2013, cand militari si politisti au dispersat intr-o baie de sange reuniuni islamiste, au anuntat surse judiciare, citate de AFP.

Este pentru prima data cand atat de multe persoane sunt judecate intr-un singur dosar, in contextul in care numeroase procese vizeaza islamisti dupa destituirea, pe 3 iulie, a lui Mohamed Morsi, singurul sef de stat ales democratic in Egipt.
 
Dupa inlaturarea lui Morsi de la putere, noile autoritati egiptene au lansat o represiune continua impotriva sustinatorilor sai, soldata cu cel putin 1.400 de morti, potrivit Amnesty International, aproape jumatate dintre ei fiind ucisi pe 14 august, in timpul dispersarii a doua reuniuni pro-Morsi, la Cairo. In plus, in opt luni, mii de islamisti au fost arestati si sunt in prezent judecati, la fel ca Mohamed Morsi si aproape toti liderii confreriei sale, Fratii Musulmani.
 
Dupa destituirea lui Mohamed Morsi, sustinatorii sai ies pe strazi frecvent pentru a reclama revenirea sa la putere. Reuniunile lor degenereaza adesea in ciocniri cu fortele de securitate si cu opozanti ai presedintelui destituit.

22 martie 2014 11:30
Modifică setările cookies