• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Peste 2.000 de persoane au manifestat la Donetk pentru o Ucraina unita

Peste 2.000 de persoane au manifestat la Donetk pentru o Ucraina unita

Peste 2.000 de persoane au manifestat joi seara pentru o Ucraina unita, la Donetk, regiune unde mai multe cladiri publice au fost ocupate de activisti prorusi, relateaza AFP.

Manifestantii au fluturat steaguri ucrainene si au interpretat imnul national, iar pe scena cinci preoti ortodocsi si greco-catolici au recitat rugaciunea Tatal Nostru, noteaza Mediafax.

Majoritatea manifestantilor a apreciat ca autoritatile de la Kiev au avut o reactie "foarte slaba" fata de actiunile activistilor prorusi din estul Ucrainei.
 
Reprezentantii Ucrainei, Rusiei, UE si Statelor Unite au ajuns, joi, la un acord pentru detensionarea situatiei din Ucraina, in primul rand prin pentru dezarmarea "grupurilor ilegale", o referire la militiile proruse, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.
 
Ulterior, Statele Unite, de asemenea, au cerut aplicarea imediata a acordului de la Geneva, indemnand Rusia sa se asigure ca militiile proruse din Ucraina depun armele si parasesc institutiile ocupate, avertizand Moscova cu noi sanctiuni daca aceste propuneri nu se vor concretiza.

18 aprilie 2014 08:35
Modifică setările cookies