• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Peste 40.000 de vizitatori in primele trei zile, la targul de carte Gaudeamus

Peste 40.000 de vizitatori in primele trei zile, la targul de carte Gaudeamus

Targul International Gaudeamus din Bucuresti a fost vizitat in primele trei zile de peste 40.000 de persoane, atrase de evenimentele adresate atat publicului larg, cat si profesionistilor, dar si de noutatile editoriale cu care s-au prezentat expozantii in acest an, informeaza organizatorii.

Targul International Gaudeamus - carte de invatatura, care se desfasoara de miercuri pana duminica, in Pavilionul Central al Complexului Expozitional Romexpo din Bucuresti, cuprinde peste 600 de evenimente. Acestea se desfasoara la standurile celor aproximativ 400 de expozanti - un nucleu puternic si bine definit de edituri romanesti, institutii de invatamant, difuzori de carte si publicatii, asociatii profesionale si organizatii active in domeniile cultura si educatie - si in spatiile special amenajate de organizator in incinta, noteaza Mediafax.
 
Oferta editurilor la aceasta editie Gaudeamus este bogata, la standurile acestora, vizitatorii pot gasi carti la reducere si, totodata, pot participa la evenimentele de lansare ale unor volume semnate de autori romani consacrati.
 
Noua autori nordici au sosit in Romania cu ocazia Targului Gaudeamus, acestia fiind invitati de ambasadele Danemarcei, Finlandei, Islandei, Norvegiei si Suediei la Bucuresti. Cele cinci tari nordice participa la Gaudeamus 2013 in calitate de invitat de onoare, sub sloganul "Cool Nordic Bucuresti".
 
Standul comun al Danemarcei, Finlandei, Islandei, Norvegiei si Suediei este amplasat in Pavilionul Central al Romexpo, nivel 0.00, numarul 3. Sambata, de la ora 13.00, Salla Simukka lanseaza volumul "Rosu ca sangele", iar, de la ora 15.00, are loc lansarea cartii "Tamaduitorul", de Antti Tuomainen.
 
Targul de carte Gaudeamus poate fi vizitat sambata si duminica, intre orele 10.00 si 20.00. Accesul publicului in incinta se va face pe baza biletelor in valoare de 5 lei si a abonamentelor in valoare de 10 lei, valabile pe toata perioada manifestarii. Accesul este gratuit pentru copiii cu varste sub 7 ani, elevi, studenti, cadre didactice, profesionisti din aria editorial-educationala, jurnalisti, pensionari, persoane cu dizabilitati.
 
Organizat de radio Romania din 1994, Targul International Gaudeamus - Carte de invatatura este un eveniment cultural specializat in expozitia de carte. "Dialogul dintre carte si radio" dureaza de 20 de ani, intr-o formula originala prin care Targul Gaudeamus a devenit unul dintre principalele evenimente de gen pentru piata de carte din Romania.

23 noiembrie 2013 13:23
Modifică setările cookies