• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Mii de angajati din sanatate au protestat, sambata, la Guvern

Mii de angajati din sanatate au protestat, sambata, la Guvern

Protestul cadrelor sanitare organizat sambata in Capitala s-a incheiat, fara incidente, in jurul orei 14.00, dupa ce manifestantii veniti in mars din Piata Victoriei au sprijinit de zidul Palatului Parlamentului o cruce si aproape 20 coroane de flori, sugerand astfel "moartea Sanatatii" in Romania.

Protestul a inceput la ora 11.00, in Piata Victoriei, unde s-au adunat peste 4.000 de manifestanti atat din Bucuresti, cat si din tara.
 
Ei adus in fata Guvernului un dric cu coroane de flori si sicriu pe care scria "Sanatate". Pe sicriu a fost lipita o fotografie a lui Eugen Nicolaescu, cu mesajul "Domnule ministru, nu distrugeti sanatatea Romaniei", iar pe parbrizul dricului scria "Nu vrem spitale transformate in SRL-uri".
 
Traficul rutier in Piata Victoriei a fost restrictionatat temporar pe axa Kiseleff-Calea Victoriei, fiind suplimentate echipajele de Politie Rutiera care sa dirijeze circulatia.
 
Din Piata Victoriei, protestatarii au plecat in mars, in jurul orei 12.00, spre Palatul Parlamentului, pe traseul Calea Victoriei - Pod Natiunile Unite - bd. Natiunile Unite - alveola Parc Izvor.
 
Angajatii din sanatate cer minimum 6% din PIB pentru Sanatate, o legislatie care sa garanteze independenta profesionala a celor care lucreaza in sistemul public si privat, o lege a salarizarii specifica sistemului de sanatate, apararea demnitatii si renuntarea la denigrarea profesionistilor de catre autoritati, organizarea unitatilor medicale cu paturi in sistem public pentru asigurarea unor servicii prompte si de calitate pentru pacienti, precum si consultarea reala a Coalitiei Profesionistilor din Sanatate cu privire la orice masura ce poate afecta functionarea sistemului de sanatate.

2 noiembrie 2013 14:50
Modifică setările cookies