• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Peste 50 de artisti la Festivalul de Jazz de la Garana. Bugetul evenimentului: 180.000 euro

Peste 50 de artisti la Festivalul de Jazz de la Garana. Bugetul evenimentului: 180.000 euro    

Peste 50 de artisti vor concerta pe scena celei de-a XVII-a editii a Festivalului de Jazz de la Garana, care va incepe joi, in Poiana Lupului Caras-Severin. Bugetul de 180.000 de euro, reprezinta bani proveniti din sponsorizari, informeaza Mediafax.

"Noutatile sunt, ca de fiecare data, artistii. Este pentru prima data cand intr-o zi avem cinci grupuri pe scena in loc de patru, cate erau in editiile anterioare. Sunt peste 50 de artisti care canta anul acesta la Garana, aproximativ 55% sunt romani, daca tinem cont si de romanii plecati in strainatate. Mai avem si actiuni colaterale, expozitie foto, lansare de carte", a declarat Marius Giura. 

Conform programului, joi, in prima zi a festivalului, vor concerta Ansamblul de percutie "Prezent" (Romania), Bill Frisell-Big Sur Sextet (SUA), Charles Lloid-Sangam (SUA, India) si Peter Sarosi-Azara (Romania, Cuba).  Vineri vor urca pe scena Irina Popoa & The Sinners (Romania), Arild Andresen Trio (Norvegia, Marea Britanie), Luiza Zan Project (Romania, SUA, Ungaria) si John Surman-Vahalla (Marea Britanie, Norvegia).  In programul festivalului de sambata se regasesc Peter Wertheimer Quartet (Israel), Pavel Kaczmarczyc Audiofeeling Band (Polonia), Dainius Pulauskas Band (Lituania), In the Country (Norvegia) si Bugge Wesseltoft-Piano Solo (Norvegia). 

In ultima seara a festivalului, duminica, vor concerta Jazzybit (Romania), Nicolas Simion Trio-Crazy World feat. Eugen Gondi & Sorin Romanescu (Germania, Olanda, Romania), Bugee Eesseltoft& Joe& Ilhan Ersahin - "The Electric Trio" si Magnus Ostrom (Suedia). 

Biletele costa 70 de lei pentru o zi, iar un abonament pe trei zile este 200 de lei, in timp ce un abonament general, pe patru zile, costa 250 de lei. 

Festivalul de Jazz de la Garana este organizat de Fundatia Culturala Jazz Banat, membra a Europe Jazz Network.


10 iulie 2013 16:19
Modifică setările cookies