• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Peste 70 de imigranti, gasiti morti in camionul abandonat in Austria. MAE: 12 romani, retinuti la Budapesta

Peste 70 de imigranti, gasiti morti in camionul abandonat in Austria. MAE: 12 romani, retinuti la Budapesta

Anchetatorii austrieci incearca sa gaseasca explicatii pentru descoperirea macabra din camionul abandonat pe marginea unei autostrazi din Austria.

Peste 70 de cadavre ale unor imigranti au fost scoase dintr-un camion abandonat joi pe banda de urgenta a unei autostrazi din estul Austriei, in apropiere de Ungaria si Slovacia, a anuntat vineri purtatorul de cuvant al Ministerului de Interne austriac, relateaza AFP.

Pentru moment nu au fost oferite informatii in legatura cu identitatile, varstele si tarile de origine ale celor aflati in camion. Acesta a fost abandonat joi, la 50 de kilometri sud-est de Viena. Multe intrebari raman fara raspuns dupa descoperirea macabra in legatura cu modul in care acestia au murit, cine i-a abandonat in apropiere de Parndorf si de unde au venit imigrantii.

Ambasada Romaniei la Budapesta a fost informata vineri de catre politia ungara ca 12 cetateni romani suspectati de trafic de persoane au fost retinuti si audiati de autoritatile ungare, cu propunerea de arestare preventiva, precizeaza MAE.

Pana in acest moment, niciunul dintre cei 12 cetateni romani nu a cerut asistenta consulara din partea misiunii de la Budapesta.

Urmariti subiectul pe www.stirileprotv.ro


28 august 2015 10:31
Modifică setările cookies