• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Peste 70% din apelurile la 112 sunt alarme false. Cele mai multe din Covasna, Calarasi si Mures

Peste 70% din apelurile la 112 sunt alarme false. Cele mai multe din Covasna, Calarasi si Mures

Peste 70% din totalul celor 13.208.466 de apeluri la numarul 112, inregistrate in Romania in primele noua luni din 2013, au fost alarme false, cele mai multe fiind din judetele Covasna, Calarasi si Mures, a anuntat, luni, Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS).

"Multe persoane suna fara a avea o urgenta, se intereseaza despre evenimente care se petrec in localitatea lor, adreseaza injurii operatoarelor, rad, pun muzica sau nu vorbesc. Se solicita informatii despre numere de telefon ale diverselor regii sau primarii, se cere legatura cu diverse institutii sau persoane publice ori se solicita sfaturi medicale", a explicat directorul STS Marcel Opris, la o conferinta.
 
Acesta a mai precizat ca majoritatea apelurilor false si abuzive provin de la copii, tineri, persoane cu probleme psihice si sunt in mare parte realizate de pe cartele pre pay. "Reamintesc faptul ca, in alte state, la un anumit numar de apeluri false, cartela este blocata automat pentru o vreme", a mai spus Opris.
 
Din punct de vedere al numarului de apeluri false, judetele Covasna, Calarasi si Mures ocupa primele locuri.
 
Amenda pentru apelarea falsa si/sau abuziva a Numarului Unic de Urgenta 112 este cuprinsa intre 500 si 1.000 de lei, a mai precizat directorul STS.
 
Dintre apelurile justificate la 112 din primele noua luni, 59,99 la suta au fost transferate catre Ambulanta, 24,37 la suta, catre Politie, 12,27 la suta, catre ISU, 1,64 la suta, catre Jandarmerie si 1,62 la suta, catre SMURD.

18 noiembrie 2013 17:55
Modifică setările cookies