• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Petro Porosenko ameninta cu decretarea legii martiale in Ucraina

Petro Porosenko ameninta cu decretarea legii martiale in Ucraina

Guvernul ucrainean este pregatit sa decreteze legea martiala in Ucraina, in cazul escaladarii conflictului din estul tarii, a declarat miercuri presedintele Petro Porosenko, in timpul unei reununi cu liderii administratiilor regionale, relateaza UNIAN.

"Pot spune ca eu, Guvernul si Verhovna Rada suntem pregatiti sa luam decizia introducerii legii martiale in tara. In orice caz, nu voi intarzia cu aceasta decizie, daca actiunile iresponsabile ale agresorului vor conduce la o escaladare a conflictului", a declarat Porosenko. 

El urmeaza sa participe la negocierile de pace care vor avea loc miercuri in capitala belarusa, Minsk, impreuna cu presedintele rus Vladimir Putin, cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Francois Hollande. 

Inaintea negocierilor s-a inregistrat o intensificare a violentelor in orasul Debalteve, din regiunea Donetk. 

Discutiile ar putea fi complicate si de atacul de marti de la Kramatorsk, care este departe de linia de front. Potrivit OSCE, 16 persoane au fost ucise in acest atac cu rachete, in timp ce miercuri un alt atac intr-o statie de autobuz din Donetk a provocat moartea a patru persoane. 

Potrivit unor informatii neoficiale, negociatorii au incheiat deja un acord inaintea summitului de la Minsk, care include retragerea armamentului greu si monitorizarea internationala a liniei de front.


11 februarie 2015 15:15
comentarii (0)

Comentarii (0)