• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Phenianul a decorat mii de cercetatori pentru contributia la al 3-lea test nuclear

Phenianul a decorat mii de cercetatori pentru contributia la al 3-lea test nuclear

Coreea de Nord a decorat mii de cercetatori si tehnicieni pentru contributia pe care acestia au avut-o la al treilea test nuclear din istoria sa, a anuntat sambata presa oficiala, relateaza AFP.

Diverse decoratii, medalii si alte recompense au fost decernate unui numar de 11.592 de persoane pentru contributia pe care au avut-o la programul nuclear nord-coreean, potrivit agentiei de stat a regimului comunist KCNA.
 
Coreea de Nord a efectuat un test nuclear la 12 februarie, intr-un tunel subteran, al treilea dupa cele din 2006 si 2009. Acest test, realizat in urma unui tir de racheta cu raza lunga de actiune considerat un test de racheta balistica, in decembrie, a fost condamnat unanim de Consiliul de Securitate al ONU.
 
Cercetatorii in domeniul nuclear au fost primiti ca eroi, in ultima saptamana, la Phenian, aclamati de mii de locuitori scosi in strada, cu bratele pline de flori.
 
Acesti "adevarati patrioti petrec in prezent zile placute la Phenian", potrivit KCNA. Regimul ii incurajeaza sa continue lucrarile cu scopul de a transforma Coreea de Nord intr-o "putere nucleara fara echivalent".
 
Noul test nuclear nord-coreean a avut o putere net superioara celor precedente. Testul, afirma Phenianul, a fost efectuat cu un focos miniaturizat, un lucru care provoaca temerea ca regimul stalinist stapaneste de-acum delicata tehnologie ce permite fabricarea unei bombe suficient de mici pentru a fi instalata intr-o ogiva.

24 februarie 2013 11:58
Modifică setările cookies