• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Pilotul unui Airbus A380, cel mai mare din lume, a desenat un brad de Crăciun deasupra Germaniei

Pilotul unui Airbus A380, cel mai mare din lume, a „desenat” un brad de Crăciun deasupra Germaniei

Pilotul unui zbor a încercat să marcheze venirea sărbătorilor de iarnă prin „desenarea” unui brad de Crăciun deasupra spațiului aerian al Germaniei.

Echipajul a dorit să testeze un aparat Airbus A380. Pilotul a reușit să formeze conturul unui brad uriaș de Crăciun, care a fost vizibil celor care urmăreau programul de monitorizare a zborurilor, Flightradar24.

Bradul desenat avea inclusiv globuri și se întindea de la Hamburg la Stuttgart. „Desenul” prezintă mai multe culori, ceea ce redă altitudinea variabilă a aeronavei.
 
Un purtător de cuvânt al Airbus a explicat că acesta a fost un test normal, efectuat înainte de livrarea unei noi aeronave adăugând că ''există sute de astfel de zboruri în fiecare an''.

''Ruta acestor zboruri este flexibilă, ele decolează şi aterizează pe Aeroportul din Hamburg-Finkenwerder', a precizat acesta pentru sursa citată.
 


''Mulţumită cooperării cu serviciile de control al traficului aerian (Eurocontrol şi DFS) a fost posibilă efectuarea acelui zbor pe traiectoria în forma pomului de Crăciun'', a adăugat purtătorul de cuvânt.

Reprezentanţii Aibus au glumit susţinând că zborul, în timpul căruia au fost testate sisteme precum cele de divertisment utilizate în timpul călătoriei, a reprezentat o ''felicitare'' precoce de Crăciun din partea uneia dintre echipele de testare din Hamburg.

Avionul s-a îndreptat ulterior către nordul Danemarcei pentru a contura ''vârful'' pomului de Crăciun.

15 decembrie 2017 11:12
Modifică setările cookies