• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
PNL propune ca Romania sa treaca la Ora Europei Centrale

PNL propune ca Romania sa treaca la Ora Europei Centrale

Partidul National Liberal propune schimbarea orei Romaniei si trecerea acesteia pe Ora Europei Centrale, folosita de Germania, Italia, Spania, Franta, Polonia, Cehia, Ungaria, Belgia si Olanda, informeaza Mediafax.

PNL sustine ca Romania ar avea astfel aceeasi ora ca Germania, Italia, Spania, Franta, Polonia, Cehia, Ungaria, Belgia si Olanda. Schimbarea orei este un manifest simbolic prin care vrem sa transmitem ca impartasim toate valorile Europei de Vest si urmarim sporirea eficientei pe plan economic si social.
 
Partidul National Liberal considera ca este momentul sa lasam trecutul in urma si sa alegem ferm calea europeana. "Vrem sa avem aceeasi ora cu marile orase europene, sa indreptam diferenta dintre noi si europeni, o diferenta care nu se justifica", sustine PNL.
 
"Pe 25 mai ii asteptam pe romani la vot sa isi exprime clar aceasta dorinta si sa dea liberalilor puterea de a schimba. Fie vom putea noi sa facem asta din fruntea tarii, fie vom avea o sustinere suficient de mare ca sa putem sa cerem Guvernului acest lucru", a precizat Klaus Johannis.
 
In comunicat se precizeaza ca stabilirea orei este o conventie, care a pornit initial de la parametrii tehnici (meridianele), dar a fost modificata de fiecare data atunci cand interesele politice au solicitat acest lucru. In prezent, ora este reglementata de Ordonanta de Guvern nr.20/18 august 1997.

9 mai 2014 14:44
Modifică setările cookies