• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Poluarea din aer, inclusa de OMS in categoria factorilor cancerigeni

Poluarea din aer, inclusa de OMS in categoria factorilor cancerigeni

Agentia Internationala pentru Cercetari asupra Cancerului, organism specializat al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, a anuntat joi ca a inclus poluarea din aer in categoria factorilor cancerigeni.

"Expertii au ajuns la concluzia (...) ca exista dovezi suficiente pentru a spune ca expunerea la poluarea din aer cauzeaza cancer pulmonar. Ei au notat, de asemenea, o asociere pozitiva cu un risc ridicat de cancer al vezicii urinare", precizeaza IARC, citata de Mediafax.

Acestea sunt concluziile la care au ajuns expertii internationali, reuniti timp de mai multe zile la Lyon pentru a analiza studiile realizate pe mai multe mii de persoane, monitorizate cateva decenii, a precizat medicul Dana Loomis, intr-o conferinta de presa organizata la Geneva.  

"Persoanele cele mai expuse (la aerul poluat, n.r.) sunt cele mai vulnerabile", a explicat, la randul sau, medicul Kurt Straif, expert al IARC.  "Aerul pe care il respiram a fost contaminat cu un amestec de substante care cauzeaza cancer", a adaugat el. 

Cele mai recente date de care dispune IARC arata faptul ca, in 2010, 223.000 de persoane au decedat din cauza unui cancer pulmonar asociat cu poluarea atmosferica.


17 octombrie 2013 16:55
Modifică setările cookies