• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Ponta schimba noul Cod Rutier. Cat vor avea voie soferii sa bea inainte de a urca la volan

Ponta schimba noul Cod Rutier. Cat vor avea voie soferii sa bea inainte de a urca la volan

Victor Ponta a declarat ca ultimele modificari asupra Codului rutier convenite cu ministrul de Interne, Radu Stroe, prevad suspendarea permisului pentru neplata amenzilor in termen de 30 de zile, masura aplicabila si in cazul infractiunilor.

Ponta a anuntat ca a avut o ultima discutie cu ministrul de Interne, Radu Stroe, asupra Codului rutier, urmand ca la nivelul USL sa se decida daca actul normativ va fi promovat printr-o ordonanta de urgenta sau printr-un proiect de lege, precum si daca vor fi aduse alte modificari.

Ponta a precizat ca in cazul celor cu amenzi neplatite in termen de 30 de zile li se va suspenda permisul de conducere pana la plata amenzii.

"Era o problema de aplicare in sensul in care omul isi platea amenda si noi nu stiam ca si-a platit-o si-i suspendam permisul. Am gasit o solutie pe care o discutam si cu domnul Chitoiu, cu un cont unic, si cu faptul ca politia nu poate suspenda permisul cuiva decat dupa ce verifica la 30 de zile dupa ca in acel cont unic nu s-a platit amenda",
a explicat premierul.

Cititi articolul integral pe www.stirileprotv.ro.


7 octombrie 2013 13:16
Modifică setările cookies