• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Ponta: UDMR nu a pus nicio conditie legata de arborarea steagului secuiesc pentru participarea la guvernare

Ponta: UDMR nu a pus nicio conditie legata de arborarea steagului secuiesc pentru participarea la guvernare

Premierul Victor Ponta a declarat ca UDMR nu a pus nicio conditie privind arborarea steagului secuiesc pentru participarea la guvernare, adaugand ca atat timp cat legile Romaniei si standardele UE se respecta, nu se pune problema prigonirii vreunei minoritati sau autoritati locale.

Intrebat daca UDMR a cerut sa se arboreze steagul secuiesc pe cladiri pentru a participa la guvernare, Ponta a raspuns: "Dar nu au pus nicio asemenea conditie", scrie Mediafax.
 
Intrebat daca UDMR a cerut sa se renunte la procese pe aceasta tema care ar fi in curs, premierul a raspuns: "Nu se poate renunta la procese, dar, din punctul meu de vedere, punct de vedere pe care l-am sustinut impreuna cu domnul Antonescu, amandoi am sustinut acest lucru, si anume acela ca atata timp cat pe toate cladirile apartinand autoritatilor locale apare in mod clar steagul Romaniei si steagul Uniunii Europene, daca alaturi de steagul Romaniei si al Uniunii Europene sunt puse insemne ale autoritatilor locale, fie ca e vorba de Gorj sau de Teleorman, fie ca e vorba de Harghita, e in regula".

Potrivit premierului, cat timp sunt respectate legile Romaniei si standardele europene, nu se pune problema de a prigoni vreo autoritate locala sau vreo minoritate.
 
"Ceea ce e important pentru noi este sa stim ca traim in Romania, ca traim in UE si ca traim in comunitati locale - cred ca daca iesim si mergem pana la Primaria Romei o sa vedem steagul Romei, daca iesim de aici in regiunea Lazio, o sa vedem insemnele celor din Lazio, dar intotdeauna este steagul UE si steagul Italiei si alaturi de ele insemnele autoritatilor locale. Din punctul meu de vedere, repet, am discutat si cu domnul Antonescu de multe ori, am fost de acord asupra acestui lucru, cred ca si domnul Blaga va fi de acord, cred ca orice om care nu foloseste discursul nationalist, sovin, in politica, atata timp cat respectam legile Romaniei si standardele europene nu se pune problema de a prigoni vreo autoritate locala sau vreo minoritate", a spus Ponta.

1 martie 2014 11:56
Modifică setările cookies