• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Ponta:  Vreau sa facem o evaluare pentru ajutorarea sinistratilor, inclusiv pentru inmormantari

Ponta: "Vreau sa facem o evaluare pentru ajutorarea sinistratilor, inclusiv pentru inmormantari"

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Galati, unde mai multe comune au fost grav afectate de inundatii, ca doreste ca pana la sedinta de Guvern sa fie facuta rapid o evaluare pentru sprijinirea sinistratilor, inclusiv a familiilor care trebuie sa-si inmormanteze rudele.

Victor Ponta a precizat ca doreste sa le spuna chiar astazi (n.r. - vineri) oamenilor din zonele afectate ca Guvernul ii va ajuta sa-si repare casele si ca aceasta evaluare este necesara rapid, potrivit Mediafax. "Vreau sa ajutam familiile oamenilor care au murit si sa nu asteptam pana la sedinta de Guvern de miercuri sa facem asta", a adaugat premierul.

Prim-ministrul a mai declarat la sedinta extraordinara a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Galati ca este mai bine sa se previna situatiile catastrofale prin evacuarea persoanelor expuse la inundatii.

"Mai bine sa ne injure oamenii acum ca-i evacuam decat sa se intample alte necazuri", a mai spus premierul in cadrul sedintei la care au mai participat vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul pentru Societatea Informationala, Dan Nica, si ministrul Ministrul delegat pentru Ape si Paduri Lucia Varga.
 
Noua persoane, intre care o fetita de opt ani, si-au pierdut viata dupa ce au fost luate de viituri, in noaptea de miercuri
spre joi, in judetul Galati. Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Galati a prezentat, vineri, un bilant provizoriu al pagubelor produse de inundatii in ultimele 48 de ore, fiind afectate 22 de localitati, pagube importante inregistrandu-se si in orasul Tecuci.
 
Potrivit bilantului, 2.434 de persoane au fost evacuate din locuinte din cauza inundatiilor. De asemenea, 1.374 de case au fost afectate de viituri, iar 11 locuinte au fost distruse complet. Totodata, 140 de persoane au fost salvate de la inec. Vineri dimineata, localnicii din patru comune din judetul Galati au fost evacuati intrucat este asteptata o noua viitura, dupa ce un iaz s-a revarsat din cauza ploilor puternice din ultimele ore.

13 septembrie 2013 15:53
comentarii (1)

Comentarii (1)


Modifică setările cookies