• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Porosenko a discutat la telefon cu Hollande si Merkel despre situatia din estul Ucrainei

Porosenko a discutat la telefon cu Hollande si Merkel despre situatia din estul Ucrainei

Presedintele ucrainean Petro Porosenko a discutat duminica dupa-amiaza la telefon cu omologul sau francez François Hollande si cancelarul german Angela Merkel despre situatia din Ucraina, potrivit unui comunicat al presedintiei franceze, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

"Ei au vorbit in special despre discutiile dintre Kiev si Moscova privind punerea in aplicare a acordurilor de la Minsk, despre schimbul de prizonieri in estul Ucrainei si reluarea dialogului cu separatistii prorusi in cadrul grupului de contact", a precizat presedintia.
 
In pofida unui armistitiu anuntat in estul Ucrainei, luptele dintre fortele ucrainene si rebeli continua. Conflictul ucrainean s-a soldat in decursul a opt luni cu 4.634 de morti, potrivit ONU.
 
Hollande si Merkel "au subliniat necesitatea unei solutii institutionale pentru estul tarii, cu scopul de a respecta integritatea teritoriala a Ucrainei", informeaza comunicatul.
 
Potrivit presedintiei franceze, "ei au mentionat ca autoritatile ruse trebuie sa ia toate masurile necesare pentru a contribui la detensionarea situatiei in Ucraina".
 
De asemenea, cancelarul german si presedintele francez "l-au indemant pe Porosenko sa initieze reforme pentru a redresa situatia economica si financiara a tarii".

15 decembrie 2014 10:09
Modifică setările cookies