• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Prelevare de organe de la un barbat in moarte cerebrala, pentru tratarea victimelor de la Colectiv

Prelevare de organe de la un barbat in moarte cerebrala, pentru tratarea victimelor de la Colectiv

Medicii de la Spitalul Judetean Buzau si o echipa venita de la Bucuresti au prelevat sambata piele si alte organe de la un buzoian in varsta de 64 de ani, aflat de doua zile in moarte cerebrala. Acestea vor fi folosite pentru tratarea arsurilor victimelor incendiului de la Clubul Colectiv din Capitala. 

"O echipa de medici din Bucuresti a venit sambata la Buzau pentru a preleva pielea, dar si alte organe sanatoase de la un barbat de 64 de ani din Buzau, aflat de doua zile in moarte cerebrala. Operatia a derulat in bune conditii, au fost prelevate piele, ficatul, rinichii, iar acestea au fost trimise la un spital din Bucuresti", a declarat pentru Agerpres seful Unitatii de Primiri Urgente Buzau, dr. Adrian Zoican.  

La operatie au participat si medicul Adrian Zoican si medicul anestezist Victor Ionita, recent specializati in prelevarea de organe.

Pacientul de 64 de ani este primul de la care se preleveaza organe la Spitalul Judetean Buzau. 

In Romania, a fost declarat doliu national dupa tragedia petrecuta vineri seara, in Bucuresti, cand 27 de persoane au decedat dupa un incendiu izbucnit in clubul Colectiv. Alte 155 sunt ranite.


31 octombrie 2015 18:02
Modifică setările cookies