• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Premierul britanic le cere tinerilor sa voteze impotriva Brexitului

Premierul britanic le cere tinerilor sa voteze impotriva Brexitului

Premierul David Cameron le va cere joi tinerilor britanici sa se prezinte la vot pe 23 iunie la referendumul privind apartenenta Marii Britanii la UE, avertizand ca ei vor fi cei mai afectati in eventualitatea iesirii tarii din blocul comunitar, relateaza Reuters.

Avand in vedere ca opinia publica este impartita in mod egal in legatura cu aceasta chestiune, se asteapta ca tinerii alegatori sa joace un rol important in rezultatul referendumului deoarece sondajele arata ca in general tinerii sunt mai proeuropeni insa sunt mai putin dornici sa voteze.

David Cameron, care doreste ca Marea Britanie sa ramana in Uniunea Europeana, va vorbi cu ocazia lansarii unei campanii directionate in mod special catre tinerii alegatori.

David Cameron va argumenta ca perspectivele de angajare ale tinerilor vor fi afectate in mod disproportionat de impactul economic al unei iesiri din UE: 'Cine va avea cel mai mult de suferit in urma acestor socuri? Tinerii', afirma premierul britanic.

Cu toate acestea, sustinatorii unui Brexit resping aceasta afirmatie, spunand ca banii trimisi la Bruxelles in baza conditiilor apartenentei Marii Britanii la UE s-au adaugat datoriei nationale care trebuie platita de tinerii muncitori.

7 aprilie 2016 13:12
Modifică setările cookies