• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Premierul israelian: Suntem pregatiti pentru orice scenariu in Siria

Premierul israelian: Suntem pregatiti pentru orice scenariu in Siria

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a subliniat duminica asupra faptului ca Israelul ramane pregatit pentru orice scenariu, la o zi dupa decizia presedintelui american Barack Obama de a cere unda verde din partea Congresului pentru o actiune militara in Siria, potrivit AFP.

"Israelul este calm si sugur de el-insusi, cetatenii Israelului stiu ca suntem pregatiti pentru toate scenariile", a declarat Benjamin Netanyahu la inceputul unei reuniuni saptamanale a Consiliului de minisstri, in direct pentru postul public de radio.
 
Israelul, vecin cu Siria, s-a pregatit in ultimele zile pentru posibile consecinte pe teritoriul sau a unei eventuale interventii militare straine impotriva regimului de la Damasc. Auroritatile au mobilizat sisteme de interventie antiracheta in nord, regiunea cea mai expusa, dar si la Tel Aviv, o metropola de aproape un milion de locuitori.
 
Mobilizarea "in caz de nevoie" a 1.000 de rezervisti a fost aprobata, de asemenea, iar populatiei i-au fost distribuite masti de gaze.
 
Dar, sambata seara, Barack Obama, care a aprobat principiul unei interventii militare impotriva Damascului, a amanat iminenta unui eventual atac, solicitand autorizarea Congresului, aflat in vacanta pana pe 9 septembrie.
 
Regimul sirian este acuzat ca a folosit pe 21 august arme chimice langa Damasc, in cadrul razboiul impotriva rebeliunii, un atac care s-a soldat cu sute de morti, potrivit serviciilor americane de informatii si opozitiei siriene.

1 septembrie 2013 17:09
comentarii (1)

Comentarii (1)


Modifică setările cookies