• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Premierul Recep Tayyip Erdogan a denuntat o  tentativa de asasinat  impotriva Turciei

Premierul Recep Tayyip Erdogan a denuntat o "tentativa de asasinat" impotriva Turciei

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan, al carui Guvern islamo-conservator este afectat de un scandal rasunator de coruptie, a denuntat, sambata, o "tentativa de asasinat" care vizeaza "viitorul si stabilitatea" Turciei, relateaza AFP, preluata de Mediafax.

In fata unui panel de intelectuali, scriitori si jurnalisti, in mare parte apropiati cauzei sale politice, reuniti la Istanbul, Erdogan a aparat din nou cu vehementa ipoteza unui "complot" care urmareste sa destabilizeze puterea sa.
 
"Ceea ce au vrut sa faca este o tentativa de asasinat impotriva vointei nationale", a afirmat el intr-un discurs retransmis de televiziune.
 
Premierul turc i-a criticat in special pe magistratii care instrumenteaza o ancheta de coruptie ce a condus pe 17 decembrie la arestarea mai multor persoane din anturajul sau si a determinat o remaniere a Guvernului.
 
"S-a incercat sa se faca o lovitura (de stat) judiciara in Turcia (...). Insa noi ne-am opus acestei operatiuni, acestui complot din 17 decembrie care are drept tinte viitorul si stabilitatea tarii noastre", a continuat el.
 
Guvernul islamo-conservator, aflat la putere din 2002, este afectat de doua saptamani de un scandal rasunator de coruptie care scoate la iveala existenta unor divergente intre sustinatorii lui Erdogan si confreria predicatorului musulman Fethullah Gülen, foarte influenta in randurile politiei si magistraturii din Turcia.

5 ianuarie 2014 10:16
comentarii (0)

Comentarii (0)


Modifică setările cookies