• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Premierul sud-coreean a demisionat, asumandu-si responsabilitatea naufragiului feribotului Sewol

Premierul sud-coreean a demisionat, asumandu-si responsabilitatea naufragiului feribotului Sewol

Premierul sud-coreean Chung Hong-won a demisionat duminica, asumandu-si personal responsabilitatea naufragiului feribotului Sewol, care s-a soldat cu peste 300 de morti si disparuti, la 16 aprilie, relateaza AFP.

Intr-un gest considerat obligatoriu pentru oficiali guvernamentali sau patronii firmei sud-coreene vizati de critici, Chung Hong-won si-a anuntat demisia in direct, la televiziune.
 
"Imi cer scuze pentru ca am fost incapabil sa impiedic producerea acestui accident si incapabil sa-i gestionez corect urmarile", a declarat el. "Consider, in calitate de premier, ca este necesar sa imi asum responsabilitatile si sa demisionez", a continuat Chung Hong-won.
 
Guvernul si cele mai multe dintre institutiile vizate au fost criticate dur de catre familiile victimelor care acuza autoritatile ca au exagerat amploarea interventiei, la nivel declarativ, in comparatie cu mijloacele angajate in mod real.
 
Numarul persoanelor declarate moarte a ajuns la 187, potrivit ultimului bilant oficial comunicat sambata. Insa 115 persoane sunt date disparute, in continuare, blocate in epava feribotului Sewol, care s-a scufundat pe 16 aprilie, dimineata, cu 476 de persoane la bord, dintre care 325 erau liceeni care efectuau o excursie scolara catre Insula Jeju.
 
Dupa mai bine de zece zile de la catastrofa, salvatorii au pierdut orice speranta de a mai gasi supravietuitori, iar familiile denunta ritmul prea incet, in opinia lor, al operatiunilor de recuperare a cadavrelor.

27 aprilie 2014 10:17
Modifică setările cookies