• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Presedintele Camerei Reprezentantilor il va sustine pe Obama privind Siria

Presedintele Camerei Reprezentantilor il va sustine pe Obama privind Siria

Presedintele republican al Camerei Reprezentantilor, John Boehner, a anuntat marti ca va sustine proiectul de rezolutie al lui Barack Obama vizand lansarea unor actiuni militare impotriva Siriei, relateaza AFP.

"Voi sustine apelul presedintelui in favoarea unei actiuni" de represalii fata de folosirea armelor chimice, a declarat Boehner la finalul unei intalniri a principalilor lideri parlamentari americani, la Casa Alba, cu presedintele.

"Este un lucru pe care Statele Unite, ca tara, este necesar sa il faca", a justificat republicanul.

"Inamicii nostri din lume trebuie sa inteleaga ca nu vom tolera acest tip de comportament", a adaugat el. 

"Avem, de asemenea, aliati in lume si in regiune care au nevoie sa stie ca America este acolo cand se dovedeste necesar", a adaugat el. 

Sustinerea lui Boehner urmeaza sa amplifice o dinamica favorabila unei rezolutii parlamentare care sa autorizeze recursul la forta impotriva regimului presedintelui sirian Bashar al-Assad, in contextul in care numerosi membri ai Partidului Republican si-au anuntat intentia de a vota impotriva.

  Camera Reprezentantilor, controlata de republicani, si Senatul, controlat de catre democrati, isi vor relua activitatea luni, iar voturi ar putea sa aiba loc, in ambele Camere, in zilele imediat urmatoare dupa reluarea activitatii.


3 septembrie 2013 19:53
Modifică setările cookies