• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Presedintele interimar venezuelean acuza SUA ca vor sa-l asasineze

Presedintele interimar venezuelean acuza SUA ca vor sa-l asasineze

Presedintele interimar venezuelean Nicolas Maduro a acuzat sambata doi fosti ambasadori americani ca au pus la cale un complot pentru a il asasina inaintea alegerilor prezidentiale, prevazute la 14 aprilie, relateaza AFP.

Intr-un discurs difuzat de televiziunea publica VTV, Nicolas Maduro a acuzat "dreapta din Salvador" ca ar fi trimis deja in Venezuela asasini platiti cu scopul de a indeplini aceasta misiune.
 
"Scopul lor este sa ma ucida. Vor sa ma ucida pentru ca ei stiu ca nu pot sa castige alegeri libere si cinstite. In spatele acestui lucru se afla Roger Noriega si Otto Reich, dar si dreapta din Salvador, care a trimis asasini platiti de ei sa ma asasineze", a spus seful interimar al statului.
 
Maduro a fost desemnat de fostul presedinte Hugo Chavez, decedat la 5 martie de cancer, sa ii succeada. Un scrutin prezidential va fi organizat la 14 aprilie.
 
Otto Reich a fost ambasador american in Venezuela, iar Roger Noriega a fost ambasador american la Organizatia Statelor Americane (OEA). Washingtonul si Caracasul nu mai au ambasadori in post incepand din 2010.

7 aprilie 2013 15:25
Modifică setările cookies