• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Iohannis, de Craciun: Voi face tot ce imi sta in putinta ca familiile sa se reuneasca in mandatul meu. Ce i-a daruit presedintele unei copile de 14 ani

Iohannis, de Craciun: Voi face tot ce imi sta in putinta ca familiile sa se reuneasca in mandatul meu. Ce i-a daruit presedintele unei copile de 14 ani 

Presedintele Klaus Iohanis a oferit, in ajunul Craciunului, unei adolescente a carei mama este plecata la munca in Italia, o tableta cu cartela, pentru ca aceasta sa ia legatura, pe Skype, cat mai des cu familia sa, seful statului postand si un filmulet, pe Facebook, cu vizita la aceasta tanara.

Klaus Iohannis scrie ca Ana Maria este "unul dintre zecile de mii de copii ai Romaniei care traiesc departe de parinții plecati la munca in strainatate". 

"Am vizitat-o la familia cu patru copii la care locuieste acum. M-am gandit ca cel mai potrivit dar de Craciun pentru ea ar fi sa-si vada mai des mama, macar pe Skype. Vreau ca mandatul meu sa ne aduca laolalta pe toti: romanii de acasa, romanii din strainatate, romanii care m-au votat, dar si romanii care nu m-au votat, tineri, batrani si copii, cu toate bucuriile si incercarile noastre. Craciunul sa fie semnul impacarii si al unei națiuni unite si demne!", a scris seful statului. 

In filmulet, Ana Maria ii povesteste presedintelui Romaniei ca timp de noua ani a stat la o familie, dupa ce mama sa a plecat la munca in Italia. "Chiar daca mama e in Italia, pot spune ca sunt bine, desi imi este foarte dor de ea", mai afirma adolescenta, in dialogul cu presedintele Iohannis. 

"Colaboratorii mei te-au gasit si mi te-au recomandat si cu aceasta ocazie iti fac un mic cadou de Craciun, gandit sa poti lua legatura cu mama ta pe internet", ii spune Klaus Iohannis tinerei, si adauga ca este vorba despre o tableta cu cartela. "Sper sa o poti folosi bine!", mai spune seful statului, vizibil emotionat. 

Postarea presedintelui Iohannis din ajunul Craciunului a strans intr-o ora peste 140.000 de vizualizari si 19.000 de like-uri. 

De altfel, presedintele Klaus Iohannis a transmis, marti, cu ocazia Craciunului, un mesaj in care arata ca gandurile sale se indreapta ”catre toti copiii ai caror parinți sunt departe si parintii care duc dorul copiilor” si ca va face tot ce ii sta in putinta ca ”familiile sa se reuneasca in mandatul sau".

"Dragii mei, Craciunul este o sarbatoare a familiei si a copiilor. In Romania se afla insa cei mai multi copii despartiti de parinti din Uniunea Europeana. Siliti de greutati sa paraseasca tara si sa munceasca in strainatate, multi parinti isi vad copiii o data sau de doua ori pe an. Alteori, ii vad odata la cativa ani. Singuratatea, abandonul, frica de ziua de maine, absenta dragostei ii transforma pe copiii ramasi acasa in cetateni care cu greu vor sti sa-si gaseasca un drum in societate. Cum sa fie generosi si cum sa daruiasca dragoste in jurul lor cand nimeni nu i-a invatat caldura sufleteasca a unui camin?"scrie Klaus Iohannis in postarea de pe internet. 

El mai arata ca "romanii care au stat la cozi interminabile, pe ploaie si frig, ca sa il voteze, au facut acest lucru si cu gandul la copiii lor".  "Au sperat ca vor avea, in sfarsit, o sansa sa se intoarca acasa si sa traiasca o viata de familie fireasca. Voi face tot ce imi sta in putinta pentru ca familiile sa se reuneasca pe parcursul mandatului meu si sa vindece ranile lasate de despartirea indelungata", spune Iohannis. 


24 decembrie 2014 13:44
Modifică setările cookies