• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Presedintele Italiei, despre asasinarea fratelui sau de catre Mafie

Presedintele Italiei, despre asasinarea fratelui sau de catre Mafie

Presedintele italian, Sergio Mattarella, a povestit pentru prima data momentul in care fratele sau a fost ucis de Mafie, in urma cu peste 30 de ani, intr-un interviu acordat joi CNN.

Mattarella a declarat ca el si fratele lui erau "foarte apropiati" si ca asasinarea lui l-a determinat sa intre in politica.

"El a fost asasinat de Mafie pentru ca se opunea intereselor si influentei lor", a declarat presedintele italian, adaugand prin intermediul unui interpret: "Este ceva despre care nu am vorbit niciodata".  "Era in masina lui. Si se ducea la slujba cu sotia si copiii. Un asasin s-a apropiat de masina si l-a impuscat in pofida faptului ca sotia fratelui meu incerca sa ii acopere capul cu mainile, si ea a fost ranita", a povestit el. 

"Am fost sunat imediat de unul dintre nepotii mei si am mers direct acolo. L-am dus la spital dar nu a putut fi salvat. Era deja mort", a continuat el. "Iar acest lucru este, evident, o amintire foarte dureroasa pentru mine", a spus presedintele. 

"In toti acesti ani am incercat mereu sa subliniez si sa promovez necesitatea de a combate Mafia. Pentru ca este un cancer opresiv care inabusa libertatea fiecaruia si reduce posibilitatea ca domeniile in care este prezenta sa prospere si sa se dezvolte", a adaugat el.  "Evident ca exista mereu pericole. Dar daca ai respect pentru demnitatea si rolul cuiva, este ceva ce trebuie sa faci oricum", a continuat presedintele italian. "Acum beneficiez de o protectie foarte buna, bineinteles. Dar in anii precedenti nu era cazul. Am intalnit multe persoane care, desi stiau ca se expun unui pericol mare, au actionat cu mare curaj impotriva Mafiei", a conchis Mattarella.


20 martie 2015 11:39
Modifică setările cookies