• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Presedintele ucrainean anunta incetarea focului in estul tarii, dupa o discutie, marti seara, cu Vladimir Putin

Presedintele ucrainean anunta incetarea focului in estul tarii, dupa o discutie, marti seara, cu Vladimir Putin

Presedintele ucrainean Petro Porosenko a anuntat miercuri ca va ordona "in curand" o incetare unilaterala a focului in estul tarii, in cadrul planului sau de pace al carui scop este sa puna capat insurectiei separatiste proruse, relateaza AFP.

"Planul de pace incepe cu ordinul meu de incetare unilaterala a focului", a declarat presedintele prooccidental citat de agentia Interfax-Ucraina.
 
"Imediat dupa aceea, vom primi sustinere fata de acest plan prezidential din partea tuturor participantilor (implicati in conflict). Totul se va desfasura foarte rapid", a adaugat Porosenko.
 
Acest anunt intervine dupa ce Kremlinul a anuntat marti seara ca presedintele rus Vladimir Putin a discutat cu omologul sau ucrainean despre o eventuala incetare a focului, in timp ce doi jurnalisti rusi au fost ucisi in estul separatist al Ucrainei.
 
In planul sau de pace, presedintele ucrainean i-a cerut, de asemenea, presedintelui Putin sa recunoasca oficial noua conducere a tarii dupa inlaturarea administratiei proruse, la sfarsitul lui februarie.
 
Porosenko a promis, de asemenea, miercuri amnistie pentru "cei care vor depune armele si pentru cei care nu au comis infractiuni grave".
 
Insurectia prorusa s-a soldat cu cel putin 320 de morti incepand cu 13 aprilie, cand a fost lansata o operatiune militara ucraineana.

18 iunie 2014 15:14
Modifică setările cookies