• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Presedintele Venezuelei, Hugo Chavez, anunta o recidiva a cancerului de care sufera

Presedintele Venezuelei, Hugo Chavez, anunta o recidiva a cancerului de care sufera

Presedintele venezuelean Hugo Chavez a anuntat sambata seara o noua recidiva a cancerului de care sufera, necesitand "o noua interventie chirurgicala" la Havana, unde urmeaza sa plece duminica, relateaza AFP, preluata de Mediafax.

Chavez, in varsta de 58 de ani, aflat la putere incepand din 1999, l-a desemnat pe vicepresedintele Nicolas Maduro ca posibil succesor, solicitand venezuelenilor sa voteze pentru acesta in cazul in care va fi declarat inapt pentru exercitarea functiei.
 
"Este absolut indispensabil sa fiu supus unei noi interventii chirurgicale, care este necesar sa aiba loc in zilele urmatoare", a adaugat el. Medicii sai au preconizat ca aceasta va avea loc la sfarsitul saptamanii, a dezvaluit presedintele.
 
Dupa ce a fost reales la 7 octombrie, seful statului s-a retras temporar din viata publica, din cauza problemelor de sanatate care au inceput cu un diagnostic de cancer, la jumatatea lui 2011, in urma caruia s-a declarat vindecat in doua randuri.
 
Hugo Chavez a plecat pe neasteptate la Havana in noaptea de 27 noiembrie, pentru a fi supus unor sedinte de "oxigenare hiperbara", al caror motiv nu a fost dezvaluit in mod oficial.
 
Presedintele venezuelean nu a oferit detalii despre tratamentul medical la care a fost supus la Havana, unde a urmat totalitatea tratamentelor medicale si operatiile la care a fost supus incepand din iunie 2011.

9 decembrie 2012 09:48
Modifică setările cookies