• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Presedintele Venezuelei, Hugo Chavez, in stare stabila, dupa operatia de cancer

Presedintele Venezuelei, Hugo Chavez, in stare stabila, dupa operatia de cancer

Presedintele venezuelean Hugo Chavez, operat in urma cu o saptamana, in Cuba, de cancer, este in stare stabila, desi sufera de o infectie respiratorie, diagnosticata luni, a anuntat marti seara Guvernul de la Caracas, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

Echipa medicala a tratat imediat aceasta infectie, care "este una dintre afectiunile foarte frecvente" ale pacientilor care au fost supusi unei "operatii chirurgicale complicate", a explicat Ernesto Villegas, ministrul Comunicatiilor.

Hugo Chavez trebuie sa "urmeze un repaus absolut" in zilele urmatoare, la recomandarea medicilor, a precizat Villegas.
 
Chavez, in varsta de 58 de ani, aflat la putere din 1999, a fost supus pe 11 decembrie, la Havana, unei interventii chirurgicale care a provocat "complicatii", potrivit autoritatilor din Venezuela.
 
Inainte de a fi supus interventiei, a patra in decurs de 17 luni, Chavez, care urmeaza sa isi inceapa noul mandat de presedinte la 10 ianuarie (in urma realegerii sale in octombrie), a anuntat ca s-ar putea afla in "incapacitatea" de a isi asuma functiile si l-a desemnat ca inlocuitor pe vicepresedintele Nicolas Maduro.

19 decembrie 2012 07:17
Modifică setările cookies