• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Din 2014 elevii vor avea manuale noi, in varianta tiparita, digitala si online

Din 2014 elevii vor avea manuale noi, in varianta tiparita, digitala si online

Primele manuale noi din invatamantul preuniversitar vor fi disponibile la clase din anul scolar 2014-2015, cartile tiparite urmand sa fie insotite de o varianta digitala, care va aduce ca noutate exercitii interactive, jocuri, animatii si filme, potrivit unui proiect al MEN, scrie Mediafax.

Metodologia privind evaluarea sau reevaluarea, aprobarea, achizitionarea si gestiunea manualele scolare in invatamantul preuniversitar - lansata in dezbatere publica, marti, de Ministerul Educatiei Nationale (MEN) - prevede ca manualele scolare se prezinta in trei forme: varianta tiparita, digitala si on-line.
 
Astfel, elevii vor primi, la inceputul anului scolar, manualele in doua variante, tiparita si digitala (stocata pe un CD), iar cea on-line va fi postata pe platforma www.manuale.edu.ro.
 
Pentru a fi admise in sesiunea de evaluare, fiecare proiect de manual scolar trebuie sa fie insotit de CD-uri cu varianta digitala.
 
Cel mai important element de noutate adus de manualele in varianta digitala este reprezentat de activitatile multimedia interactive de invatare (AMII).
 
Potrivit MEN, calendarul realizarii manualelor scolare pentru preuniversitar incepe in anul scolar 2013-2014 si ar urma sa se incheie in 2017-2018.
 
Astfel, in 2013-2014, este programata realizarea manualelor-pilot pentru patru discipline de clasa I (comunicare in limba romana, comunicare in limba romana pentru scolile cu sectiile cu predare in limba materna, comunicare in limba materna, matematica si explorarea mediului), care ar urma sa ajunga la elevi din anul scolar 2014-2015.

22 mai 2013 09:29
Modifică setările cookies