• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Primul om care a traversat Marele Canion din SUA pe sarma

Primul om care a traversat Marele Canion din SUA pe sarma

Nik Wallenda, acrobatul supranumit "regele mersului pe sarma la mare inaltime", a traversat, duminica, Marele Canion din SUA fara echipament de protectie, stabilind un nou record, informeaza Discovery Channel, care a transmis in direct evenimentul.

Nik Wallenda a intrat astfel in istorie ca primul om care a traversat Marele Canion mergand pe sarma. Wallenda s-a aflat la cea mai mare inaltime pe care a incercat-o pana in prezent, adica la 457 de metri deasupra raului Little Colorado.

Discovery Channel a difuzat in direct evenimentul in Statele Unite si in alte 223 de tari din intreaga lume, inclusiv in Romania, in noaptea de duminica spre luni, de la ora 03.00. In Romania, evenimentul poate fi urmarit si in reluare, marti, de la ora 20.00.
 
Wallenda a traversat Marele Canion mergand pe sarma pe o distanta de aproximativ 425 metri, fara a folosi hamuri sau alte echipamente de siguranta. De altfel, Wallenda este de parere ca hamul creeaza un fals sentiment de siguranta si stirbeste maiestria pe care familia lui o slefuieste de generatii. In plus, aceasta incercare fara echipamente de siguranta i-a oferit lui Nick sansa de a-i aduce un omagiu strabunicului sau, legendarul Karl Wallenda, care si-a gasit sfarsitul cazand in timpul unei asemenea demonstratii de mers pe sarma in Puerto Rico, in 1978.
 
Telespectatori din toata lumea au putut fi alaturi de Nik prin intermediul retelelor de socializare, in timp ce Discovery Channel a prezentat detalii din viata acestuia, despre familia sa si despre pregatirile dinaintea marii incercari.Traversarea pe sarma a Marelui Canion reprezinta al optulea record mondial pentru Nik Wallenda, al carui palmares include si traversarea Cascadei Niagara pe sarma, in 2012, mergand din Statele Unite pana in Canada. In prezent, Nik se pregateste deja pentru urmatorul lui proiect important, care ar putea fi traversarea pe sarma a distantei dintre Empire State Building si Chrysler Building.

24 iunie 2013 11:41
Modifică setările cookies