• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Primul portret oficial al ducesei de Cambridge, expus la National Portrait Gallery din Londra

Primul portret oficial al ducesei de Cambridge, expus la National Portrait Gallery din Londra

Primul portret oficial al ducesei Catherine, sotia printului William al Marii Britanii, a fost dezvelit vineri, la National Portrait Gallery din Londra, informeaza AFP.

Chipul ducesei Catherine apare pictat pe un fond negru, iar sotia printului William poarta o camasa de culoare gri petrol. Tabloul realizat de artistul Paul Emsley o prezinta pe ducesa Catherine in timp ce aceasta schiteaza un suras enigmatic.
 
Ducesa de Cambridge si sotul sau, al doilea in ordinea de succesiune la tronul britanic, au efectuat o vizita privata, vineri dimineata, la National Portrait Gallery, pentru a vedea tabloul inainte ca acesta sa fie dezvelit oficial. Dupa ce a analizat opera timp de zece minute, cuplul regal s-a intalnit cu artistul si cu familia sa. "Este impresionat. Consider ca este formidabil", i-a spus ducesa pictorului. "Este minunat, este absolut minunat", a afirmat, la randul sau, printul William.
 
Cuplul regal a participat, totodata, la un dejun oficial organizat la National Portrait Gallery, la care au participat si parintii ducesei, fratele ei, James, si sora sa, Pippa.
 
Publicul va putea sa admire tabloul incepand de vineri dupa-amiaza, in cadrul colectiei de arta contemporana a National Portrait Gallery, la care accesul este gratuit.
 
Pentru realizarea portretului, ducesa Catherine a pozat pentru Paul Emsley in mai si iunie 2012, in studioul artistului, dar si la palatul Kensington. "Ducesa mi-a explicat ca doreste sa fie pictata cat mai natural", a declarat pictorul Paul Emsley.
 
Ducesa Catherine, sotia printului William al Marii Britanii, a implinit pe 9 ianuarie varsta de 31 de ani. La peste un an si jumatate de la nunta lor somptuoasa, printul William si sotia sa Catherine au anuntat, pe 3 decembrie 2012, ca vor avea primul lor copil, viitorul mostenitor al tronului Marii Britanii, iar aceasta veste era asteptata cu infrigurare si speranta de multe luni de intregul regat.
 
William, fiul printului Charles si al printesei Diana, s-a casatorit cu Kate Middleton pe 29 aprilie 2011, la Londra, in cadrul unei ceremonii somptuoase, care a fost urmarita de aproximativ 2 miliarde de telespectatori.

Sursa foto: Mediafax

12 ianuarie 2013 13:30
Modifică setările cookies