• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Profetul Mahomed, din nou in mijlocul unei controverse

Profetul Mahomed, din nou in mijlocul unei controverse  

Banda desenata biografica despre viata profetului Mahomed, care va fi publicata miercuri in saptamanalul satiric francez Charlie Hebdo, este o "provocare", a afirmat luni un oficial turc, cerandu-le musulmanilor sa o "ignore", scrie Mediafax.

"Directorul de la Charlie Hebdo afirma ca banda desenata nu este ofensatoare pentru musulmani. Sa transformi viata profetului Islamului in personaj de banda desenata este in sine eronat", a scris pe contul sau de Twitter Ibrahim Kalin, un consilier al premierului turc Recep Tayyip Erdogan.
 
"Orice cred oamenii de la Charlie Hebdo, este vorba despre o provocare. ii sfatuiesc pe musulmani sa o ignore", a insistat Kalin.
 
Saptamanalul francez, care starnit in numeroase randuri polemici publicand caricaturi cu profetul Mahomed, a negat orice provocare. Nu este vorba nici despre o caricatura, nici despre o satira, ci despre o redare minutioasa, bazata pe o bibliografie riguroasa pregatita de catre cronicari musulmani.
 
In noiembrie 2011, dupa publicarea unui numar special numit "Charia Hebdo" (o aluzie la Sharia) care continea caricaturi cu Mahomed, sediile publicatiei satirice au fost incendiate si site-ul sau de Internet piratat.
 
Guvernul turc, format de Partidul Justitiei si Dezvoltarii (AKP, provenit din miscarea islamista), care guverneaza Turcia incepand din 2002, reactioneaza la orice actiune pe care o considera ofensatoare pentru valorile musulmane.

1 ianuarie 2013 09:23
Modifică setările cookies