• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Prognoza meteo la inceput de an. Ce temperaturi vor fi in primele luni din 2013

Prognoza meteo la inceput de an. Ce temperaturi vor fi in primele luni din 2013

Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare a temperaturilor medii si a precipitatiilor care se vor produce in intervalul ianuarie-martie 2013. Estimarile sezoniere sunt realizate de catre Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia si au un grad de realizare de aproximativ 60%, scrie Mediafax.

Este estimata distributia temperaturilor medii lunare, precum si distributia cantitatilor lunare de precipitatii, iar fenomenele extreme cu o durata scurta de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.
 
IANUARIE
 
Temperaturile medii lunare se vor situa in limite apropiate de normele climatologice in majoritatea regiunilor, exceptand sud-estul, sudul si vestul tarii, unde local vor fi posibile valori termice peste mediile multianuale.
 
Cantitatile lunare de precipitatii vor inregistra valori apropiate de normele climatologice pe aproape intreg teritoriul.
 
FEBRUARIE
 
Regimul termic mediu lunar al aerului va prezenta in general valori apropiate de mediile climatologice in majoritatea zonelor, local in sud-estul si sudul tarii fiind posibile temperaturi mai ridicate decat in mod obisnuit.
 
Cantitatile lunare de precipitatii vor inregistra valori apropiate de mediile multianuale in cea mai mare parte a teritoriului, iar local in sud-vestul si nordul tarii acestea se pot situa sub valorile normale.
 
MARTIE
 
Temperaturile medii lunare vor prezenta in general valori apropiate de normele climatologice pe aproape intreg teritoriul, exceptand vestul, sud-vestul si nord- vestul tarii, unde local valorile termice pot fi sub cele normale.
 
Cantitatile lunare de precipitatii se pot situa peste normele climatologice in cea mai mare parte a teritoriului, doar in sud-estul tarii fiind posibile cantitati apropiate de mediile multianuale.

31 decembrie 2012 16:49
Modifică setările cookies