• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Propunere in Parlament: inca o zi libera pentru romani

Propunere in Parlament: inca o zi libera pentru romani

Deputatul PSD Bogdan Diaconu a depus la Camera Deputatilor o propunere legislativa privind declararea Zilei Inaltarii Domnului - Ziua Eroilor, ca sarbatoare nationala legala.

"Aceasta propunere are la baza dorinta exprimata de Patriarhia Romana pentru declararea acestei sarbatori ca zi nelucratoare avand in vedere importanta ei in calendarul crestin ortodox, Ziua Inaltarii fiind una din cele mai importante sarbatori crestine. In plus, Ziua Inaltarii este inchinata comemorarii Eroilor si trebuie sa fie zi nelucratoare pentru a avea ragazul necesar cinstirii celor care s-au sacrificat pentru tara lor", mentioneaza deputatul, intr-un comunicat de presa. 

In sprijinul proiectului de lege, deputatul aminteste ca Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a solicitat aceasta masura legislativa "pentru a veni in intampinarea dorintei clerului si credinciosilor ortodocsi romani si pentru a sublinia dupa cuviinta importanta publica a sarbatorii Inaltarii Domnului, zi in care se face si pomenirea eroilor care s-au jertfit pentru apararea credinte si a patriei".


11 octombrie 2013 21:30
Modifică setările cookies