• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Proteste de amploare la Sofia. Mai multi deputati si ministri bulgari, blocati in cladirea Parlamentului

Proteste de amploare la Sofia. Mai multi deputati si ministri bulgari, blocati in cladirea Parlamentului

Treizeci de deputati, trei ministri si jurnalisti au fost blocati timp ce cinci ore marti seara in cladirea Parlamentului bulgar de catre manifestantii care protesteaza de 40 de zile impotriva guvernului "oligarhiei" care conduce, conform acestora, tara, relateaza AFP.

Aproximativ 2.000 de manifestanti, conform unui jurnalist AFP aflat la fata locului, au inconjurat Parlamentul unde se aflau trei comisii pentru o actualizare a bugetului.
 
Trei ministri - al Economiei, Dragomir Stoinev, al Finantelor, Petar Ciobanov, si ministrul Muncii si Afacerilor sociale, Hassan Ademov - se aflau de asemenea in interiorul Parlamentului, conform posturilor de televiziune BNT si bTV.
 
In total 109 persoane - deputati, ministri, jurnalisti si personal al parlamentului - au fost blocati in cladire, conform politiei.
 
Mii de manifestanti defileaza zilnic la Sofia pentru a protesta fata de coruptia puterii si pentru a cere noi alegeri.
 
Autoincendierile si manifestatiile impotriva saraciei de iarna trecuta au provocat caderea guvernului conservator condus de Boiko Borissov in februarie.
 
Noul guvern de tehnocrati format dupa alegerile legislative anticipate de la 12 mai, sustinut de socialisti, este la randul sau sub presiunea manifestatiilor de strada organizate de catre miscarile societatii civile.

24 iulie 2013 09:03
comentarii (1)

Comentarii (1)


Modifică setările cookies