• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Proteste fata de proiectul Rosia Montana, duminica seara, in Capitala

Proteste fata de proiectul Rosia Montana, duminica seara, in Capitala

Protestul din Capitala fata de proiectul Rosia Montana s-a incheiat, duminica seara, la Universitate, unde aproximativ 100 de persoane au ramas pe trotuarul cu statui, incadrate de un cordon de jandarmi, circulatia nefiind perturbata.

Protestatarii fata de proiectul minier de la Rosia Montana, dar si fata de exploatarea gazelor de sist, in majoritate tineri, s-au adunat, duminica seara, vizavi de Universitate, pe trotuarul cu statui, si au pornit in mars spre Cotroceni, pe carosabil, circulatia fiind blocata, potrivit Mediafax.
 
Peste 1.000 de persoane au manifestat aproximativ 10 minute la Palatul Cotroceni, strigand "Uniti, salvam toata Romania", "Jos hotia", "Demisia" si "Jos Basescu , Ponta si Antonescu".
 
Din 1 septembrie, in Capitala si in mai multe orase din tara au loc proteste ale celor care se opun proiectului minier de la Rosia Montana.
 
Manifestantii cer retragerea proiectului de lege care reglementeaza exploatarea minereurilor din perimetrul Rosia Montana, anularea contractului cu Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), interzicerea exploatarilor cu cianuri in Romania, introducerea zonei Rosia Montana in patrimoniul UNESCO si demiterea celor patru initiatori ai proiectului de lege, ministrii Dan Sova, Rovana Plumb, Daniel Barbu si directorul ANRM Gheorghe Dutu.
 
Protestele au inceput dupa ce Guvernul a aprobat, in 27 august, proiectul de lege care reglementeaza exploatarea minereurilor din perimetrul Rosia Montana, documentul fiind transmis Parlamentului spre dezbatere.
 
Proiectul este in prezent la Comisia parlamentara speciala, care este asteptata sa dea un vot pe proiectul Guvernului. Deputatii si senatorii au decis, in 22 octombrie, prelungirea pana pe 10 noiembrie a termenului de depunere a raportului de catre Comisia parlamentara Rosia Montana.

4 noiembrie 2013 07:55
Modifică setările cookies