• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Proteste violente in Grecia, impotriva noilor masuri de austeritate

Proteste violente in Grecia, impotriva noilor masuri de austeritate

Peste 70.000 de manifestanti au protestat violent, miercuri seara, in fata Parlamentului din Atena impotriva noului pachet de austeritate, convenit de guvernul elen cu cei de la FMI. Masurile sunt vitale pentru acordarea unei noi transe de imprumut Greciei.

Grecia traverseaza inca o saptamana dificila, insotita de un val de greve in sectoarele public si privat, in contextul unui vot crucial, care a fost acordat miercuri in Parlament, cu privirie la noile masuri de austeritate cerute de UE si FMI, relateaza AFP.
 
Proiectul a fost discutat in procedura de urgenta, iar adoptarea sa este considerata cruciala pentru coeziunea Guvernului de coalitie, condus de catre premierul conservator Antonis Samaras.
 
70.000 de oameni au prostat vizavi de inasprirea masurilor de austeritate cu scopul de a face economii in valoare de 18,5 miliarde de euro pana in 2016.
 
Politia greaca, atacata cu pietre si sticle incendiare de manifestanti, a folosit gaze lacrimogene pentru dispersarea acestora, in fata Parlamentului, in centrul Atenei.

8 noiembrie 2012 00:15
Modifică setările cookies