• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Proteste violente la Mechel Campia Turzii

Proteste violente la Mechel Campia Turzii

Cei peste o suta de fosti angajati ai Mechel Campia Turzii care s-au adunat, miercuri dimineata, in fata combinatului, au fortat intrarea in unitate pentru a discuta cu directorul societatii, iar in momentul in care au reusit sa ajunga la cladirea administratiei oamenii au spart un geam.

La ora transmiterii acestei stiri, o delegatie a protestatarilor formata din cinci persoane a reusit sa intre in cladirea in care se afla birourile conducerii combinatului, pentru a discuta cu reprezentantii unitatii., informeaza Mediafax.

Peste o suta de fosti angajati ai Mechel Campia Turzii care au fost disponibilizati in ianuarie si februarie s-au adunat, miercuri dimineata, in fata combinatului Mechel Campia Turzii, cerand conducerii companiei acordarea celor trei salarii compensatorii la care aveau dreptul. 

"Conducerea Mechel Campia Turzii trebuia sa ne achite in 45 de zile de la disponibilizare cele trei plati compensatorii la care aveam dreptul. Sunt peste 700 de persoane care au fost disponibilizate in lunile ianuarie si februarie si care nu au primit banii. In plus, trebuia sa primim si bonurile de masa", a spus unul dintre protestatari. 

Liderul de sindicat al Mechel Campia Turzii, Ioan Pascu, a acuzat conducerea Mechel Romania ca a vandut combinatul fara sa anunte sindicatul. Incepand din iunie 2012, la Mechel Campia Turzii au fost disponibilizate colectiv, in mai multe etape, aproximativ 1.700 de persoane, astfel ca au mai ramas in jur de 300 de angajati la sectia de Tragatorie.  Grupul rus Mechel a vandut recent, pentru pretul simbolic de 230 de lei (52 euro), combinatele metalurgice pe care le detinea in Romania, puternic indatorate, catre firma Invest Nikarom din Bucuresti, controlata de doua persoane cu cetatenie rusa.


27 februarie 2013 10:03
Modifică setările cookies