• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Putin anunta ca a discutat cu Obama in cadrul G20, fara vreun progres privind Siria

Putin anunta ca a discutat cu Obama in cadrul G20, fara vreun progres privind Siria

Presedintele rus Vladimir Putin a anuntat ca a discutat despre criza siriana vineri cu presedintele american Barack Obama, in cadrul summitului G20, si ca si-au pastrat pozitiile la finalul intalnirii, relateaza AFP.

"Ne-am intalnit cu presedintele american astazi (vineri)", a declarat Putin, intr-o conferinta de presa, la finalul summitului de doua zile de la Sankt Petersburg.
 
Un oficial de la Casa Alba a confirmat ca Obama si Putin s-au intalnit vineri in cadrul summitului G20, dar nu a oferit imediat mai multe detalii.
 
"Am stat de vorba asezati, conversatia a durat 20-30 de minute", a precizat Putin. "Conversatia a fost constructiva, semnificativa, cordiala. Fiecare a ramas pe pozitia sa", a adaugat seful statului rus.
 
Presedintele rus, un sustinator loial al regimului lui Bashar al-Assad, refuza ideea unei interventii militare impotriva Damascului, pe care Barack Obama intentioneaza sa o efectueze ca reactie fata de atacul chimic de la 21 august, de a carui comitere acuza regimul sirian.
 
Nicio intalnire bilaterala nu a fost prevazuta intre cei doi sefi de stat in timpul summitului. Obama si-a anulat, in vara, o vizita la Moscova, care urma sa aiba loc chiar inainte de summitul G20.

6 septembrie 2013 17:35
Modifică setările cookies