• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Kievul anunta ca Putin si Porosenko au ajuns la un acord privind un armistitiu in Ucraina. Reactia Rusiei

Kievul anunta ca Putin si Porosenko au ajuns la un acord privind un armistitiu in Ucraina. Reactia Rusiei

Petro Porosenko si Vladimir Putin au ajuns la un acord privind un armistitiu permanent in estul separatist al Ucrainei, a anuntat miercuri presedintia ucraineana, in urma unei conversatii telefonice intre cei doi lideri, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

"Presedintele ucrainean a discutat cu presedintele rus despre un armistitiu total (...). Ei au ajuns la un acord privind un armistitiu in Donbas", bazin minier din estul Ucrainei care cuprinde regiunile Donetk si Lugansk, marcate de confruntari violente, potrivit unui comunicat al presedintiei de la Kiev. 

Vladimir Putin si Petro Porosenko au discutat despre modalitatile de a ajunge la un armistitiu in estul Ucrainei, dar Rusia nu poate decide o astfel de masura deoarece "nu este parte implicata in conflict", a anuntat la randul sau Kremlinul, citat de AFP. 

"Putin si Porosenko au discutat despre masuri care ar fi favorabile unui armistitiu intre rebeli si fortele ucrainene. Rusia nu poate negocia concret un armistitiu, deoarece nu este parte implicata in conflict", a declarat purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agentia RIA Novosti.

Anterior Peskov, a anuntat ca Vladimir Putin si Petro Porosenko au discutat la telefon despre modalitatile de iesire din criza in Ucraina. 

In cursul acestei convorbiri telefonice, cei doi presedinti au discutat "despre criza militara si umanitara din Ucraina. Liderii au schimbat opinii despre prioritatea acordata incetarii varsarii de sange in sud-estul tarii", a anuntat Peskov, citat de agentiile de presa rusesti.  "Punctele de vedere ale celor doi presedinti privind mijloacele de iesire din aceasta criza grava corespund in mare parte", a afirmat el.


3 septembrie 2014 12:53
Modifică setările cookies