• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Putin: Un razboi cu Ucraina este improbabil. Kievul acuza implicarea Rusiei pentru a-si ascunde umilinta de a fi infrant de fosti mineri si soferi de tractor

Putin: "Un razboi cu Ucraina este improbabil. Kievul acuza implicarea Rusiei pentru a-si ascunde umilinta de a fi infrant de fosti mineri si soferi de tractor”

Presedintele rus, Vladimir Putin, a declarat ca un razboi cu Ucraina este "improbabil", intr-un interviu acordat televiziunii rusesti, subliniind sustinerea sa pentru recentul acord de incetare a focului de la Minsk, ca cea mai buna modalitate de a stabiliza estul Ucrainei, relateaza BBC News Online, citat de Mediafax.

Putin a fost intrebat in acest interviu daca exista o amenintare reala de razboi, avand in vedere situatia din estul Ucrainei. "Cred ca un astfel de scenariu apocaliptic este improbabil si sper ca nu se va intampla vreodata", a declarat el.
 
Putin a declarat ca daca acordul de la Minsk va fi implementat, estul Ucrainei se va "stabiliza gradual". "Europa este interesata de acest lucru la fel ca Rusia. Nimeni nu vrea un conflict la marginile Europei, mai ales un conflict armat", a declarat el.
 
Presedintele rus a declarat, de asemenea, ca in opinia sa calea catre pace in Ucraina este clara si anume ca intelegerea incheiata la Minsk sa fie implementata. El a subliniat ca acordul a fost sustinut de Consiliul de Securitate al ONU, iar acest lucru conteaza pentru Moscova. Presedintele a subliniat, de asemenea, ca acesta confera mai multe competente zonelor estice ale Ucrainei, controlate in prezent de rebelii sustinuti de Rusia.
 
In ceea ce priveste invadarea Rusiei de catre Ucraina, Putin a contestat ca a mobilizat trupe pentru a ajuta rebelii. El sustine ca Kievul a pretins acest lucru pentru a-si ascunde umilinta de a fi infrant de fosti mineri si soferi de tractor.
 
El a fost la fel de sever si in ceea ce priveste Crimeea, pe care Rusia a anexat-o anul trecut, sfatuindu-l pe presedintele ucrainean sa se concentreze pe salvarea tarii de la colapsul economic, in loc sa promita ca va lua peninsula inapoi.

24 februarie 2015 07:36
Modifică setările cookies